پیامبر و قصه هایش (جلد1)
پیامبر و قصه هایش کتابی ساده و روان با داستان های کوتاه و آموزنده برای کودکان و نوجوانان است که سَنَد هر داستان را در زیر آن می توانید ببینید .آموزش شیوه ی زندگی رسول الله به شیوه داستانی میتواند فرزند دلبند شما را هم به کتاب خوانی علاقه مند و هم با زندگی و خلقیات ایشان آشنا کند .
این مجموعه چند ویژگی مهم دارد:
1-در کنار هرحکایت بخشی به نام بیشتر بخوان ،بهتر بدان وجود دارد که مطالب خواندنی و جالبی در آن آمده است.
2-در بازنویسی حکایات،نویسنده بیشتر تلاش کرده که جنبه های اخلاقی و تربیتی آن ها را به خواننده نشان دهد.
3-نویسنده حکایات این مجموعه را از کتاب حکایت نامه موضوعی پیامبر گزینش کرده است که جامع ترین مجموعه مربوط به حکایات زندگی رسول خدا است.
4-سند تاریخی هر حکایت در کنار آن نوشته شده است.
گزینش حکایات کتاب به گونه ای است که تقریباً تصویر جامعی از رسول خدا ارائه میدهد. نویسنده با ارائه ی هرگونه تصویر یک جانبه از پیشوایان دین به ویژه رسول خدا مخالف است از این رو حکایات عرضه شده در کتاب از تنوع بسیاری برخوردارند. حکایات مربوط به اخلاق اجتماعی اخلاق فردی برخورد با طبیعت برخورد با حیوانات رابطه ی انسان با خدا رابطه با دوستان رفتار با دشمنان و برخی موضوعات دیگر همه در کنار هم چیده شده اند تا خوانندگان، به تصویر درستی از پیامبر دست یابند.
حکایات این مجموعه از جامع ترین مجموعه ی حکایات نبوی.
یعنی کتاب «حکایت نامه ی موضوعی پیامبر اعظم و با دقت بسیاری گزینش شده است. وجود چنین مجموعهی جامعی کار انتخاب حکایات را بسیار آسان کرد، با این حال، در گزینش هر حکایت دقت و توجه بسیاری مبذول شده است.
حکایات کتاب «پیامبر و قصه هایش» صرفا ترجمه ی متن عربی آنها نیست؛ بلکه همه ی حکایت ها با دقت فراوان بازنویسی شده است. البته شیوه ی بازنویسی در این مجموعه با بازنویسی های مرسوم ادبی قدری تفاوت دارد. بازنویسی نباید تنها به شرح فضای حکایت و توصیف عادی امور طبیعی بپردازد. در بازنویسی باید به عمق حکایت راه یافت و نقطه ی اصلی آن را از دل عبارات بیرون کشید و به خواننده تقدیم کرد برخی بازنویسی ها به جای نزدیک کردن خواننده به حقیقت حکایت نگاه او را از جوهره ی اخلاقی عرفانی یا اعتقادی آن به سوی حاشیه های بی ثمر یا کم اثر منحرف میکنند و به جای توجه دادن به جان حکایت وی را به جسم و پیکر آن سرگرم می سازند.
در انتخاب نام هر حکایت دقت کافی صورت گرفته تا نام ها جذاب و اثرگذار باشند و انگیزه ی مخاطب را برای مطالعه ی حکایت افزایش دهند.
در کنار هر حکایت بخشی به نام «بیشتر بخوان، بهتر بدان قرار دارد. وظیفه ی این بخش آن است که فرصتی را برای تأمل بیشتر درباره ی حکایت فراهم سازد و اطلاعاتی جدید – و البته مرتبط با موضوع حکایت را به خوانندگان تقدیم نماید. در این بخش گاهی حکایات دیگری نیز به شکل کوتاه آمده است. با حساب این حکایت ها در مجموع بیش از یکصد حکایت نبوی در کتاب گنجانده شده است.
همه ی حکایات مجموعه دارای منبع تاریخی یا حدیثی است و از نقل حکایاتی که منبع آنها به دست نیامده، خودداری شده است. منبع هر حکایت را در همان صفحه ی مربوط به آن حکایت می توانید ببیند.
قسمتی از کتاب:
مرد مسلمان غذایش را جلوی خودش گذاشت و مشغول خوردن شد. یادش رفت که قبل از خوردن غذا «بسم الله» بگوید. او می دانست که موقع غذا خوردن باید «بسم الله» گفت؛ اما آن روز فراموش کرد شاید خیلی گرسنه بود و به همین علت یادش رفت نام خدا را بر زبان بیاورد. همه ی غذاها را خدا آفریده است. وقتی کسی خوردن غذا را با نام خدا آغاز میکند انگار به خدا میگوید که ای خدا! این غذا را تو به من داده ای و من از تو تشکر می کنم .مرد مسلمان لقمه ی دوم و سوم و چهارم را هم در دهان گذاشت. لقمه های بعد را هم یکی یکی خورد کم کم غذایش داشت تمام می شد آخرین لقمه را که می خواست در دهان بگذارد، یادش آمد که بسم الله نگفته است. پیش از خوردن آخرین لقمه گفت: بسم الله .هم برای اول غذا و هم برای آخر غذا.
پیامبر غذا خوردن آن مرد را زیر نظر داشت. وقتی دید که او بالاخره بسم الله گفت، خوشحال شد. حضرت محمد (ص) لبخندی زد و با این لبخند به همه فهماند که گفتن «بسم الله» حتی در آخرین لقمه ی غذا هم خوب است.
آنگاه رسول خدا(ص) به یارانش فرمود: «تا زمانی که این مرد بسم الله نگفته بود شیطان شریک او بود و همراه او غذا می خورد؛ اما وقتی او بسم الله گفت، شیطان هرچه خورده بود بالا آورد.
گفتن «بسم الله» در اول هر کاری خوب و لازم است. در حدیثی از امام صادق اله آمده است: «هرگز گفتن بسم الله الرحمان الرحیم را ترک نکن» در حدیثی از پیامبر نیز آمده است: «هر کار مهمی که با بسم الله الرحمان الرحیم آغاز نشود، به نتیجهی کامل نمیرسد.» امام صادق(ع) فرمود: «گاه فردی از شیعیان ما کار خود را با بسم الله الرحمان الرحیم آغاز نمی کند و به همین خاطر، خدا او را به ناراحتی و رنجی گرفتار می سازد تا او را به شکر و ستایش خدا توجه دهد.»
بعضی از کارهایی که خوب است با بسم الله انجام شوند:
وضو گرفتن و بیرون رفتن از خانه وارد شدن به خانه و آب نوشیدن لباس پوشیدن کفش پا کردن، خوابیدن و مشق نوشتن، رفتن به مسافرت، نوشتن کتاب و مطالعه، سوار شدن دوچرخه، موتور ماشین ، قطار و هواپیما و …
19789642020836