او فاطمه است (گوهر هستي و تراز سبك زندگي)
(سرگذشتنامه فاطمه زهرا (س)،8؟قبل از هجرت،11ق)
برشی از مقدمه کتاب :
این کتاب دارای سه بخش و هر بخش شامل چند فصل میشود. بخش اول تحت عنوان «حیات و شخصیت فاطمه» شامل زندگینامه در فصل یک، سیره فاطمه در فصل دو، اوصاف، فضایل و منزلت فاطمه در فصل سه و حوادث پس از رحلت پیامبر، در فصل چهارم است. همچنین فصل اول از بخش دوم که با عنوان «حکمت و معارف فاطمه» است، درباره منابع معارف، فصل دوم درباره معارف نظری، و فصل سوم درباره معارف عملی از دیدگاه فاطمه است. بخش سوم این کتاب تحت عنوان «فاطمه در دیدگاهها»، در فصل اول به «فاطمه از نگاه» و در فصل دوم به «فاطمه در منابع» میپردازد.
فاطمه(س) پس از رحلت پیامبر گرامی خدا(ص) مدت کوتاهی زندگی میکند و همچنانکه رسولخدا(ص) خبر میدهد، نخستین کسی از اهلبیت: است که به ایشان میپیوندد. در این مدت کوتاه، حوادث ناگوار بسیاری از جمله ماجرای سقیفه، غصب فدک و نیز هجوم به خانۀ حضرت برای گرفتن بیعت اجباری از علیبن ابیطالب(ع) برای ایشان رخ میدهد که سبب آزردگی روحی سنگین و لطمههای جسمانی شدید آن حضرت میشود، بهطوری که یگانه دختر گرامی رسولخدا(ص) بر آثار ناگوار ناشی از این حوادث، بیمار میشود و از دنیا چشم فرو میبندد و به شهادت میرسد. فاطمه(س) در وصیتش، حضور نیافتن برخی را در تشییع و نماز بر پیکرش خواستار میشود و از ظلم آنها در غاصببودن و تضییع حق و هجوم به خانه و آتشزدن در خانهاش و ضربتزدن به وی، شِکوه میکند. پیکر مُطّهر فاطمه(س) بنا به وصیت ایشان به امام علی(ع) شبانه دفن میشود و به علت دفن پنهانی فاطمه(س) محل دفن ایشان مشخص نمیشود.
از فاطمۀ زهرا(س) در زندگی کوتاهش پس از رحلت رسولخدا(ص) سه خطبه بهجا مانده است که هریک را به زبانی متناسب با مخاطبان آن و وضع و فضای حاکم بر جامعه ایراد میکند. خطبۀ اول فاطمه(س) در مسجد مدینه است و معروف به خطبۀ فدکیه که بسیاری نیز آن را خطبۀ لمّه مینامند؛ خطبۀ دوم فاطمه(س) هنگام یورش مهاجمانی از اصحاب سقیفه به خانهاش است و خطبۀ سوم، سخنان فاطمه(س) در بستر بیماری و در جمع زنان مهاجر و انصار است که به عیادتش رفتهاند.
دربارۀ جنبههای گوناگون زندگی و شخصیت یگانه دختر گرامی پیامبرخدا(ص) آثار فراوانی است همۀ این موارد، گواه و حُجتی است بر انسان کاملبودن فاطمه(س) برای عبودیت کامل و همه جانبه، و به همین دلیل نیز الگوبودن فاطمۀ زهرا(س)برای همۀ بشر، در همۀ زمانها و همۀ مکانها و اینکه، «او فاطمه(س) است، گوهرِ هستی و ترازِ سبک زندگی.»