رخنه فرهنگی (جهاد مبین نخبگان در مقابله با جریان نفوذ در اندیشه امامین انقلاب)
کتاب رخنه فرهنگی با هدف به وجود آمدن آمادگی های لازم جهت حضور تمدن ساز و جریان ساز نخبگان برای دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی به رشته تحریر درآمده است.
برش هایی از کتاب رخنه فرهنگی:
سنگرهای غیر رسمی تعلیم و تربیت
این سنگرها عبارتند از مساجد فضای مجازی مطبوعات خانواده و اقسام مختلف هنر که شامل هنرهای نمایشی مثل سینما تئاتر…هنرهای غیر نمایشی که شامل ادبیات و شعر و…. است، میگردد.
سنگر مسجد
اولین سنگر تعلیم و تربیت غیر رسمی جهت مقابله با نفوذ فرهنگ دشمن مسجد است.
– مسجد؛ سنگر اسلام و هسته مقاومت فرهنگی
امام خمینی مسجد را سنگری میدانند که دشمن از آن ترس و دل دارد و می فرمایند:
این ها از مسجد میترسند من تکلیفم را باید ادا کنم به شما بگویم شما دانشگاهی ها شما دانشجوها، همه تان مساجد را بروید پر کنید. سنگر هست اینجا سنگرها را باید پر کرد.
امام «ره» معتقدند:مساجد و محافل دینی را که سنگرهای اسلام در مقابل شیاطین است، هرچه بیشتر گرم و مجهز نگه دارید. ایشان حفظ سنگر مسجد را دلیل به ثمر رسیدن نهضت می دانستند و همواره تأکید داشتند که: ای ملت، مسجدهای خودتان را حفظ کنید. روشنفکر غربی نباشید ای حقوقدانها مسجدها را حفظ کنید؛ بروید به مسجد… تا این نهضت به ثمر برسد، مملکت شما نجات پیدا کند.
حقیقتاً راه نجات مملکت حفظ سنگر مسجد است. جانشین صالح حضرت امام، مقام معظم رهبری نیز مسجد را هسته مقاومت فرهنگی، حصار و خاکریز فرهنگی معرفی میکنند ایشان در خصوص جایگاه بی بدیل این سنگر راهبردی، مسجد را پایگاه بزرگ بسیج فرهنگی، حرکت هدایت و بصیرت و رشد فعالیتهای فرهنگی میدانند
سنگر مطبوعات
مطبوعات شامل روزنامه ها ، مجلات هفته نامه ها ، تارنماهای اینترنتی و… می شود.
امام خمینی در اهمیت نقش مطبوعات می فرمایند: نقش مطبوعات در کشورها منعکس کردن آرمانهای ملت است. مطبوعات باید مثل معلمینی باشند که مملکت را و جوانان را تربیت می کنند، و آرمان ملت را منعکس می کنند.
سنگر فضای مجازی
در اهمیت این سنگر باید بیان گردد که امروزه در عصر ارتباطات مهندسی اطلاعات برای تسلط بر فرهنگ یک کشور از طریق فضای مجازی استفاده می کنند. در مواجهه با این پدیده نوظهور، راهبرد مقام معظم رهبری در این عرصه بسیار کارگشاست.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این باره می فرمایند: همین مسئله مهندسی اطلاعات، این ابزارهای جدیدی که وارد میدان شده است ، اینها همه ابزارهایی هستند برای تسلط فرهنگ یک کشور. بنده با این حرف نمی خواهم بگویم این ابزارهای فضای مجازی را از زندگی خودمان خارج کنیم؛ نه، این ها ابزارهایی هستند که میتوانند مفید واقع بشوند؛ اما سلطه دشمن را از این ابزارها بایستی سلب کرد. نمیتوانید شما برای این که مثلاً فرض بفرمایید رادیو و تلویزیون داشته باشید، رادیو و تلویزیونتان را بدهید در اختیار دشمن؛ اینترنت هم همین جور است، فضای مجازی هم همین جور است، دستگاههای اطلاعاتی و ابزارهای اطلاعاتی هم همین جور است، اینها را نمیشود در اختیار دشمن قرار داد؛ امروز در اختیار دشمن است؛ وسیله و ابزار نفوذ فرهنگی است؛ ابزار سلطه فرهنگی دشمن است.
راهبرد مقام معظم رهبری استقلال در فضای مجازی است. ایشان تأکید دارند که در حال حاضر این عرصه در اختیار دشمن است و تا زمانی که در اختیار دشمن است ابزار و وسیله نفوذ و سلطه فرهنگی است.
سنگر هنر
منظور ما در این بخش انواع و اقسام هنرهای نمایشی و غیر نمایشی است.
مقام معظم رهبری در این باره می فرمایند: ما در حال یک نبرد فرهنگی یک نبرد جنگ نرم هستیم؛ یعنی به ما تهاجم شده؛ تهاجم نرم آن هم با ابزارهای پیشرفته و بسیار نو و با توانایی بسیار بالا به ما حمله شده… هدف مهاجم، آماج کار مهاجم چیست؟ فرهنگ ماست، اخلاق ماست خانواده ماست، هویت ماست، تاریخ ماست. در مقابل، ما بایستی یک جبهه قوی توانایی ایجاد کنیم که این جبهه بتواند پاسخگو باشد. آن جبهه متشکل از کیست؟ از هنرمند، روشنفکر عنصر فرهنگی؛ یعنی شماها هستید، شماها و امثال شما آقایان و دوستانی که در بخش فرهنگ و در بخش هنر مشغول کار هستید…..
…..عوامل ویروسی شدن نرم افزار مدیریتی نخبگان در حوزه فرهنگ در کتاب رخنه فرهنگی:
جمود و تحجر
مقام معظم رهبری در تعریف «تحجر» می فرمایند: معنای تحجر این است که از هر آنچه به صورت یک باور در ذهن انسان وارد شده، بدون این که پایه های استدلالی و استناد مستحکمی داشته باشد، بی دلیل و متعصبانه دفاع کردن.
ایشان ترجمه فرهنگ، فکر و نظریات بیگانه و وحی منزل تلقی کردن و در یک جایگاه غیر قابل خدشه قرار دادن آنها را بلایی می دانند که در جامعه وجود دارد و تکرار آنها باعث شده دچار جمود بشویم. ایشان نگاه نو به مسائل نکردن گذران تاریخ و تحول فکر انسان ها را نادیده گرفتن تعالی و ترقی فکر و اندیشه و راه های زندگی را انکار کردن را نیز از نشانه های تحجر ذکر کرده اند. آسیبی که جمود فکری به انقلاب اسلامی می زند این است که نفوذ دشمن و صف آرایی او را انکار میکند.
سکولاریسم پنهان
در اندیشه مقام معظم رهبری، یکی از آفت هایی که ممکن است نخبگان گرفتار آن بشوند «سکولاریسم پنهان» است. سکولاریسم پنهان یا همان «نفاق دینی» به این معناست که ما ادبیات دینی را غلیظ کنیم، بدون این که مابه ازایی در عمل داشته باشد. یعنی بیش از آن که در رفتارمان اسلامی عمل کنیم، در زبان و اظهار و تظاهراتمان جلوه بدهیم. بیشتر از آن که به محتوا اهمیت بدهیم به فرم اهمیت بدهیم.
ایشان در این باره می فرمایند: مراقب باشیم… دچار سکولاریسم پنهان هم نشویم. گاهی اوقات در ظاهر، تبلیغات، تبلیغات دینی است؛ حرف ، حرف دینی است؛ شعار، شعار دینی است؛ اما در باطن، سکولاریسم است؛ جدایی دین از زندگی است؛ آنچه که بر زبان جاری می شود در برنامه ریزیها و در عمل دخالتی ندارد. ادعا می کنیم، حرف میزنیم، شعار می دهیم؛ اما وقتی پای عمل به میان می آید از آنچه که شعار دادیم خبری نیست. ایشان معتقدند که اگر بناست جانماز آب بکشیم، واقعاً روی آن جانماز، نماز هم بخوانیم؛ و الا انسان جانماز را آب بکشد و رویش نماز نخواند و کناربیندازد، فایده ای ندارد
مهم ترین عرصه این سکولاریسم پنهان در این برهه حساس کنونی در زمینه فرهنگی است. یعنی ما با مسئله ای به نام «سکولاریسم فرهنگی» مواجه هستیم. سکولاریسم فرهنگی بدین معناست که ادبیات فرهنگی را همه جا با غلظت بیان کنیم ولی اعتقادی به اثرگذاری باورها و ارزش ها و سبک زندگی روی شخصیت و هویت انسانها نداشته باشیم؛ یعنی نخبگان فرهنگی، نقش هویت ساز خود را جهت مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن نادیده بگیرند قوانین و سیاستهای فرهنگی، مانند نقشه مهندسی فرهنگی و سیاست های مقابله با تهاجم فرهنگی را تدوین کنند، ولی نهادهای مرتبط وظایف خود را به خوبی انجام ندهند و آنها را بهنگام اجرا نکنند
سکولاریسم فرهنگی به معنای این است که به نام دهه فجر انقلاب اسلامی در جشنواره ملی فیلم فجر با اکران فیلم های سخیف و ضد ارزشی دست آوردهای فکری و فرهنگی انقلاب اسلامی را با استفاده از ابزار هنر از بین ببرند؛ یا این که به نام جشنواره جهانی فیلم فجر فیلم هایی با محوریت حرام زادگی ترویج و اکران گردد و با الگوگیری از سینمای فرانسه – که در راستای مقابله با هالیوود آمریکا تأسیس شد – سینماگرانی را تربیت کنند که هویت دینی و انقلابی ما را معکوس جلوه دهند؛ با این که اداره کل نمایش خانگی سازمان سینمایی به فیلم هایی مجوز پخش در فضای مجازی را بدهد که ترویج کننده بی بندوباری دینی، نا امیدی عشقهای چند ضلعی، بی عفتی و بی غیرتی در جامعه به خصوص در بین قشر جوان است….
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.