روزی حلال :
گلهای زیبایی را در باغی سرسبز تصور کنید، که باران رحمت یکسان بر آنها میبارد، باغبان یکی از آنها آفات را میشناسد و در تغذیه و آبیاری گل ها میکوشد، هر روز طراوت و شادابی غنچه های شکفته، زبان عابران را به تحسین وا می دارد، اما باغبان دیگر بی خبر از باغبانی نه آبیاری مناسب را میداند و نه آفت زدایی میکند، گلهای این باغ پژمرده و غم انگیز می شوند.
اکنون گل وجود انسان نیز چنین است، بهره های دنیوی، ثروت و نعمتهای الهی همان باران رحمتی است که بر همگان می بارد، یکی برای داشتن گلهای سرخ و زیبا، میوههای خوشبو و رنگین، راه را می شناسد و از آفات و آسیبهای باخبر است، میوه فضیلت بر کمال می چیند و گلهای معرفت را پرورش میدهد.
اما دیگری آسیبها را نمی شناسد، سم های زهراگین را برای تغذیه گل وجودش بکار میگیرد، بی خبر از آنکه ریشه اش میسوزد و میوه هایش پست و غیر قابل استفاده می شود. آفات و آسیبهای گل وجود انسانی، همان گناهان بویژه مال حرام و لقمهٔ حرام است. نسیم رحمت الهی، همواره می وزد، اما تنها کسانی که با خورد و خوراک حلال، لطافت خویش را حفاظت کرده اند، آن را احساس می کنند و با آرامشی وصف نشدنی، در کنار ساحل امن نجات می نشینند و عاقبت طوفان زدگان حرام را نظاره می کنند.
باغبانان حقیقی، همان پیشوایان الهی، نیز بشر را از آلودگی به مال حرام، بر حذر داشتهاند و آثار ناگوار آن را یادآور شدهاند.
کتاب حاضر در این راستا تنظیم شده تا آفات روحی و جسمی مال حرام را تبیین کند، پرده از چهره زشت آن بردارد و میوههای ناخوشایند آن را معرفی کند.
این کتاب در 9 فصل چاپ شده است که به بیان توصیههای اخلاقی، عبادی و رفتاری ائمهاطهار(ع) همراه با حکایت و نکتههای آموزنده به ترویج فرهنگ پرهیز از مال حرام و گرایش به کسب روزی حلال میپردازد.
عناوین فصل های این کتاب:
معنای مال حرام و اقسام آن، حق الناس، معاملات حرام، اموال شبهه ناک، عوامل گرایش به مال حرام، حقیقت مال حرام، آثار مال حرام، راه بازگشت، عوامل فقر و ثروت