زندگی نامه ی نهج البلاغه
موضوع کتاب نهجالبلاغه چیست؟
نویسنده این کتاب کیست؟
انگیزه نویسنده از نوشتن کتاب نهج البلاغه چه بوده است؟
کتاب زندگی نامه نهج البلاغه داستان آشنایی نوجوانان با نهج البلاغه است که از زبان نهج البلاغه به معرفی آن می پردازد. این اثر به ده ها موضوع مربوط به نهج البلاغه اشاره دارد که در قالبی جذاب، مخاطبان را با یکی از معروف ترین و معتبر ترین و مهم ترین کتاب های مسلمانان آشنا می سازد.
بخشی از کتاب:
نَسب سید رضی با پنج واسطه به امام کاظم می رسد اجداد «سید تا امام کاظم همگی از نیکان خوبان و بزرگان سادات بودند.
او کودک خردسالی بود که همراه برادرش «سید مرتضی درس و تحصیل را آغاز کرد. ماجرای شروع تحصیل این دو برادر بسیار شنیدنی است که آن را برایتان تعریف میکنم
چند سالی بیشتر از عمر سید رضی و سید مرتضی نگذشته بود که مادرشان تصمیم گرفت آن دو را نزد عالم پرآوازه ی شهر؛ یعنی شیخ مفید ببرد تا فرزندانش از دانش او بهره گیرند و علوم اسلامی را از وی بیاموزند.
برای همین دست پسران کوچک خود را گرفت و به سوی محل درس شیخ مفید به راه افتاد. «شیخ مفید» مانند همیشه در مسجد «براثا واقع در محله ی شیعه نشین بغداد برای انبوه شاگردان خود درس میگفت و آنان را از خرمن دانش خویش بهره مند می ساخت. ناگهان بانوی باوقار و محترمی وارد مسجد شد. او که دست دو کودک خود را گرفته بود نزدیک شیخ آمد و پس از عرض سلام گفت:
من همسر طاهر ذوالمناقب هستم و این دو کودک فرزندان من هستند. آنان را نزد شما آورده ام تا به آنها علم دین بیاموزید.
شیخ مفید با شنیدن سخن آن مادر، اشک از دیدگانش جاری شد و مدتی گریست سپس به احترام آن بانوی بزرگوار و فرزندان عزیزش از جای برخاست و چنین گفت:
من شب گذشته حضرت فاطمه ی زهرایی دخت گرامی رسول خدا – را در خواب دیدم در حالی که دست امام حسن و امام حسین را گرفته بود.
آنگاه حضرت زهرا آن دو را نزد من آورد و پس از سلام چنین فرمود این دو پسران من هستند. به آنها دانش دین بیاموز من با دیدن این خواب شگفت زده بیدار شدم و در اندیشه فرو رفتم که سر این خواب چیست؟
این گونه بود که خواب شیخ مفید تعبیر شد و او با کمال رضایت و اشتیاق مسئولیت تعلیم و تربیت سید رضی و سید مرتضی را پذیرفت.