فاطمه زهرا اينگونه بود/ خصائص الفاطميه
معرفی شرح حال، سرگذشت و مقام و منزلت حضرت زهرا (س) موضوع این پژوهش است. نویسنده در آغاز به معرفی كتابهایی كه درباره شخصیت فاطمه نگاشته شده اشاره كرده است و سپس راجع به موضوعات دیگری چون حدیث نگاری و حدیث شناسی بحث میکند، آنگاه به تشریح شرح حال زندگی حضرت فاطمه از هنگام ولادت میپردازد. او یك به یك كنیه ها و لقب های آن حضرت را مورد مطالعه و بررسی قرار داده و از كنیه هایی با عنوان: امالعلوم، امالفضائل، امالكتاب با عنوان شریف ترین و جامع ترین كنیه ها نام برده است.
مؤلف در ادامه درباره مقام و منزلت حضرت فاطمه، خصوصیات متعالی اخلاقی و عرفانی و دیگر نامهای آن حضرت كه «صدیقه كبری» یكی از مهمترین آنهاست؛ سخن میگوید. وی در بخش دیگری از سخنان خود، زندگی مشترك حضرت فاطمه با امام علی (ع) را مورد بحث و پژوهش قرار میدهد و از او با عنوان همسری بی همتا و یار صمیمی و باوفای امام علی یاد كرده و حضرت فاطمه را از لحاظ رتبه و درجات معنوی و ملكوتی با انبیاء برابر و یا حتی بالاتر دانسته است.
نگارنده معتقد است؛ فاطمه از نظر ایمان و عقل كامل بود و منابع روایی هم بر صحت موضوع گواهی داده اند.
وی در بخشهای دیگر كتاب به مقایسه تحلیلی شخصیت فاطمه با دیگر زنان نمونه میپردازد و او را از همه آنان در اخلاق و كمال، متعالی تر و والاتر دانسته و مصادیق این برتری را در جای جای زندگی فاطمه از قبیل تربیت فرزندان، كیفیت ازدواجش با امام علی و ویژگی های منحصر به فرد این ازدواج، عبادت و تواضع و تقوا، دستگیری از ضعیفان و محرومان، دانش و تدبیر او در امور خانوادگی، اجتماعی و شناخت اوضاع و اموال سیاسی عصر خود به گونه ای واضح و آشکار نشان داده است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.